
POLITIK. En ny spektakulær vandrerute med fokus på biodiversitet og grøn omstilling blev indviet med kongeligt besøg i Rold Skov. Blandt deltagerne var H.M. Dronning Mary, minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus, formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard og repræsentanter fra Naturstyrelsen, Nordea-fonden og en lang række interesserede borgere. Johannes Lundsfryd Jensen, Middelfarts borgmester og formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg, deltog også i arrangementet, som han beskrev som et vigtigt og inspirerende møde mellem politikere, organisationer og borgere med stor interesse for den grønne omstilling.
«Det er en af de største forandringer i vores åbne land i flere hundrede år. Man regner med, at omkring 15 procent af alle landbrugsmarker skal omlægges til natur. Det betyder gigantiske arealer, der i løbet af de kommende år skal blive til ny natur og skov. Det har naturligvis stor bevågenhed fra alle sider,» sagde Johannes Lundsfryd Jensen under arrangementet.
Han lagde især vægt på, at det nye projekt i Rold Skov er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe rekreative områder, som både bidrager til biodiversitet og bliver et åndehul for lokalbefolkningen og besøgende fra hele landet.
Den nye vandrerute, Regenvest, inkluderer en spektakulær hængebro, der forbinder det populære koldkrigsmuseum REGAN Vest med Rebildcentret og Rebild Bakkers storslåede natur.
Johannes Lundsfryd Jensen fremhævede også betydningen af arrangementet som en vigtig netværksmulighed:
«Jeg fik lejlighed til at tale med direktøren for Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, der er dybt involveret i mange aktiviteter i Middelfart Kommune. Vi nåede blandt andet at vende både Naturpark Lillebælt, hvor Nordea-fonden spiller en væsentlig rolle, og den populære Clay Keramikfestival, hvor fonden er en af hovedsponsorerne. Derudover fik jeg også mulighed for at drøfte den grønne trepartsaftale med både minister Jeppe Bruus og formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard,» forklarede han.
Arrangementet blev således ikke alene en markering af den nye vandrerute, men også en lejlighed til at skabe værdifuld dialog om den omfattende grønne omstilling, der er i gang over hele landet.
«Det er vigtigt med bred opbakning til projekter som dette. Vi oplever heldigvis en stor interesse, og arrangementet med deltagelse af Dronning Mary viser netop, hvor stort fokus der er på naturen og på at sikre flere åndehuller i en hektisk hverdag,» sluttede Johannes Lundsfryd Jensen.