Odense Byråd har vedtaget at stoppe brugen af turbokyllinger i kommunens indkøb af kyllingekød. Beslutningen, som blev truffet efter en længere debat om dyrevelfærd, har mødt støtte fra flere politikere i byrådet. En af dem er Venstres Mark Grossmann, der bakker op om forslaget, men samtidig påpeger, at det er en sag, der rækker ud over Odense og kræver handling på EU-niveau.

“Turbokyllinger er et bredt europæisk problem, ikke kun en dansk sag”

Mark Grossmann ser på spørgsmålet om turbokyllinger i et større perspektiv. I sin udtalelse understreger han, at selvom Odense nu tager ansvar for dyrevelfærden, er det vigtigt at huske på, at turbokyllinger er et bredt europæisk problem. Grossmann refererer til EU’s rolle i reguleringen af dyrevelfærd og kritiserer samtidig den internationale tilgang til sagen.

– Når man tænker på, at 80 procent af turbokyllingerne faktisk færdes frit i Europa, så kunne Donald Trump måske starte med at finde noget at sætte på europæerne der, siger Grossmann og fortsætter:

– Men på en måde er det jo også en EU-sag, og spørgsmålet er, om han skal udvide det og trykke på pedalen, tage udgangspunkt i det resultat, vi ser i dag, hvor vi stemmer for resolutionsteksten – og jeg går ud fra, at vi alle gør det. Det er i hvert fald et skridt på vejen, for det her er en god mærkesag.

Dyrevelfærd er et stærkt tema i Danmark

Grossmann trækker paralleller til Danmarks øvrige indsats for dyrevelfærd, hvor der er stor opmærksomhed på dyreskader og beskyttelse. Han påpeger, at Danmark er et foregangsland inden for dyrevelfærd, og han nævner flere eksempler, hvor hensynet til dyr har haft stor betydning.

– Danmark er stærk, når det kommer til dyrevelfærd. Vi ved jo, hvordan vi går fuldstændig i panik, når andemor med sine ællinger stopper trafikken, og der opstår kilometerlange køer, hvor ingen kører forbi. Vi ved også, hvordan frøer kan forsinke et stort byggeprojekt, hvis de er sjældne. Så vi er meget opmærksomme på det her med dyr, siger Grossmann.

Venstre bakker op om Radikale Venstres forslag

Selvom Grossmann ser den internationale dimension af sagen, understreger han, at Venstre i Odense selvfølgelig støtter op om Radikale Venstres initiativ. Han ser beslutningen som et skridt i retning af, at kommunerne tager ansvar for dyrevelfærd og bæredygtighed på en bredere skala. Han mener, at det er et vigtigt signal, som Odense sender ved at vælge en løsning, der er mere dyrevenlig.

– Venstre i Odense støtter selvfølgelig op om den gode fortælling fra Radikale Venstre, afslutter Grossmann.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Tilmeld
Notify of
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer