BOLIG. Efter massiv dages kritik fra frustrerede beboere i Fredericias Nørrebrogadekvarter svarer Fredericia Kommune nu på, hvorfor invitationerne til et kommende borgermøde er sendt så snævert ud, som tilfældet er.

Flere beboere i kvarteret har undret sig over, hvorfor kommunen har valgt kun at invitere borgere på selve Nørrebrogade og hjørneejendommene på sidevejene. Borgerne på sidevejene føler sig overset og efterladt med ubesvarede spørgsmål om ansvar og dialog.

Fredericia AVISEN har været i kontakt med Bo René Schjødt Andersen, chef for Erhverv, Mobilitet og Byudvikling hos Fredericia Kommune, for at få svar på borgernes kritik.

Hvorfor har kommunen kun inviteret borgere fra selve Nørrebrogade samt hjørneejendomme på sidevejene til borgermødet?

»Hvis man mener, at der har været skade på ens ejendom, så skal man gøre sig krav gældende over for den juridiske enhed, der foretager byggearbejdet. Og Fredericia Kommune og Fredericia Spildevand er to forskellige juridiske enheder,« siger Bo René Schjødt Andersen.

Flere borgere har dog pointeret, at kritikken ikke kun handler om juridiske krav. De ønsker også at deltage i mødet for at høre om andres erfaringer, forstå ansvarsfordelingen og få generel viden om projektet.

Er kommunen opmærksom på, at borgernes kritik ikke kun drejer sig om juridiske krav, men også om manglende dialog og information generelt?

»Det, vi har fået henvendelsen på, og det vi har opfattet, er jo, at det kører på projektet på Nørrebrogade. Nørrebrogade er jo der, hvor Fredericia Kommune og Fredericia Spildevand har haft et projekt sammen, hvor vi begge to har bygget. Og det er jo der, borgerne oplever at blive kastet rundt, hvor de giver udtryk for, at de ikke kan få klart svar nogen steder på, hvem det er, man skal have kontakt med,« siger han og uddyber:

»Så snart du er ude på sidegaderne, så er det udelukkende Fredericia Spildevand, så det er meget, meget klart, hvem man skal have kontakt med. Det er Fredericia Spildevand. Og det har vi gentaget for utrolig mange borgere.«

Handler borgermødet om, at borgerne skal fremføre konkrete krav til kommunen eller Fredericia Spildevand?

»Nej, vi kommer ikke til at sidde og kigge på enkeltsager på mødet. Det er sådan nogle rent juridiske spørgsmål. Det, vi gerne vil informere om, er projektet på Nørrebrogade. Hvem er det, der har gravet hvor, og hvem har ansvaret for hvad? Og hvad er det for nogle forundersøgelser, der er blevet lavet derude i forbindelse med udbuddet? Vi har faktisk inviteret en juridisk ekspert med, som kan fortælle lidt om, hvordan man skal forholde sig, hvis man mener, at man har lidt skade på ejendommen omkring det,« siger Bo René Schjødt Andersen.

Han henviser specifikt til borgeren Rikke Lundsgaard Brecklings tidligere kritik:

»Specielt Rikkes kritik kører på det her med, at hun mener, hun har et krav, hun skal gøre gældende over for en eller anden aktør i det.«

Kunne information om ansvarsfordeling og jura ikke netop være relevant for hele Nørrebrogadekvarteret og ikke kun for Nørrebrogade selv?

»Det må da være meget relevant for dem at vide, hvilke juridiske ting, og hvordan de skal forholde sig. Det er da almindelig god viden for de fleste, men det er nu engang den juridske enhed, der afgør, hvornår det er Fredericia Kommune og hvornår det er Fredericia Spildevand, i dette tilfælde er ansvaret for sidevejene placeret hos Fredericia Spildevand,« fortæller han.

Men hvordan skal borgerne på sidevejene få denne vigtige information, hvis ikke de inviteres med til mødet, mange mener, at når Fredericia Spildevand er ejet af Fredericia Kommune og har byrådsmedlemmer fra Fredericia i bestyrelsen, så er det samme aktør?

»Jeg ved, at Fredericia Spildevand kommer til at arbejde derude en række år endnu. Og jeg ved, at de sidder og arbejder på noget informationsmateriale, som de kan runddele til folk, så de har et sted at søge information,« siger han og fortsætter:

»Så det er egentlig det, vi sådan skelner ved at sige, at der er et projekt ude på Nørrebrogade, hvor der er to aktører, og vi kan godt forstå, at det har været svært at finde rundt i, hvem man skal have fat i omkring hvad. Og det er det, vi indkalder til borgermødet omkring. Og så pågår der noget andet gravearbejde i sidegaderne, og der er der kun én aktør. Og den ene aktør ved jeg, arbejder på at lave noget informationsmateriale, så man får det ud til borgerne.«

Borgerne har tidligere efterlyst, at kommunen viser større forståelse for deres frustrationer over processen og de mange gener, som gravearbejdet har medført. Kommunen giver udtryk for, at man godt forstår borgernes oplevelse af, at kommunikationen har været svær.

AVISEN følger sagen løbende.

Læs også

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her