Kolding Kommune kan se tilbage på et år med bemærkelsesværdig fremgang i befolkningstallet. Ved årsskiftet talte kommunen 95.937 indbyggere – en stigning på 1.148 personer sammenlignet med året før. Dette er den største vækst i nyere tid, drevet primært af tilflytning fra udlandet og et mindre fødselsoverskud.

Borgmester: Et resultat over forventning

Borgmester Knud Erik Langhoff er tilfreds med udviklingen og påpeger, at væksten overgår kommunens egne forventninger.

– Det er et fantastisk resultat. I byrådet har vi en ambition om, at kommunen skal vokse med 500 personer om året, så jeg er mere end tilfreds. Vi har brug for flere indbyggere, bl.a. fordi virksomhederne har brug for arbejdskraft. Derfor er det også positivt, at en stor del af de nye borgere kommer fra udlandet, for vi kan ikke selv følge med efterspørgslen med den lave fødselsrate, vi har i Danmark, udtaler han i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten.

Størstedelen af væksten kommer fra tilflyttere fra lande som Nepal, Bangladesh, Ukraine, Indien og Tyskland. Samtidig vender danske statsborgere også hjem, hvilket udgør cirka 14 procent af de nye tilflyttere.

De nye borgere er hovedsageligt i aldersgruppen 18-49 år og kommer enten for at studere eller arbejde. Uddannelsesinstitutionerne i Kolding har også oplevet en stigning i internationale studerende, særligt fra Bangladesh, Nepal og Indien.

– Det er nærliggende at spørge, om væksten er så meget værd, når det ”bare” er studerende. Men her er svaret JA. Det er afgørende for virksomhederne, at de hele tiden kan rekruttere den arbejdskraft, de har brug for. Og vi har den fordel i Kolding, at uddannelsesinstitutionerne har formået at tiltrække studerende fra andre lande. Det er et godt udgangspunkt for vores virksomheder i forhold til at rekruttere dem, når de er færdige med at læse, forklarer Knud Erik Langhoff.

En international studerende finder ro i Kolding

Blandt de nye tilflyttere er 28-årige Taklema Meem fra Bangladesh. Hun studerer international business på IBA Erhvervsakademi Kolding og har boet i byen siden august sidste år. Taklema fremhæver især byens ro og overkommelige leveomkostninger som vigtige faktorer for hendes valg.

– I Kolding er der stille og roligt, jeg kan gå rundt til alt, og det er let at finde vej. Her er smukt med sø og å, og så er her så stille, at man kan høre fuglene synge – eller nu er det jo mest mågerne, siger hun med et smil.

Taklema betaler selv for uddannelse og ophold og håber at finde et job, så hun kan blive økonomisk uafhængig af sine forældre. Hun er allerede i gang med at lære dansk og deltager i frivilligt arbejde.

– Jeg ville ikke have råd til en bolig i København, der svarer til den, jeg har her i Kolding. Men jeg undrer mig over, at man ikke kan købe friske, stærke grønne chilier i supermarkederne, tilføjer hun med et grin.

1.148 flere borgere i Kolding

Kolding Kommune registrerede i 2024 en befolkningsvækst på 1.148 personer, hvilket er den største årlige stigning i nyere tid. Ved årsskiftet var antallet af indbyggere 95.937. Ifølge kommunens årsrapport skyldes væksten primært tilflytning fra udlandet. I alt flyttede 1.754 personer til kommunen fra andre lande, mens 594 borgere udrejste, hvilket resulterede i en vandringsbalance på 1.160 personer.

Fødselsbalancen var ligeledes positiv med 884 fødsler og 852 dødsfald, hvilket gav et overskud på 32 personer. Af de indrejste havde cirka 14 procent dansk statsborgerskab, mens 57 procent kom fra ikke-vestlige lande og 30 procent fra vestlige lande, fremgår det af rapporten.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Tilmeld
Notify of
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer