En 49-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet frem til den 16. april. Manden er sigtet for vold med døden til følge i forbindelse med en 39-årig kvindes død tidligere på ugen i Esbjerg.
Dødsfaldet blev anmeldt mandag, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi modtog en henvendelse om en død kvinde fundet i en lejlighed på Skrænten i Esbjerg. Den sigtede blev anholdt samme dag og har siden været frihedsberøvet.
Ved det første grundlovsforhør tirsdag besluttede dommeren at opretholde anholdelsen i 3 x 24 timer, mens politiets efterforskning blev intensiveret. Resultaterne af den indledende efterforskning blev fremlagt for dommeren fredag, og på den baggrund blev den 49-årige varetægtsfængslet.
Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at den afdøde kvinde og den sigtede mand kendte hinanden.
Grundlovsforhøret fredag fandt sted bag lukkede døre, ligesom det første retsmøde. Det sker af hensyn til den fortsatte efterforskning. Den sigtede nægter sig skyldig og har kæret afgørelsen om varetægtsfængsling.
Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.
POLITIK. Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har netop meldt ud, at han ønsker at stoppe livestreaming af børn og unges idrætsaktiviteter. Dette sker som opfølgning på Trivselskommissionens anbefaling om at beskytte børns og unges privatliv i idrætslivet. Hvis foreninger og kommuner ikke stopper livestreamingen, er ministeren klar til at tage lovgivningsmæssige skridt.
I et stærkt signal opfordrer Jakob Engel-Schmidt nu alle aktører, der faciliterer idræt – fra klubber og foreninger til haller og kommuner – til at følge Danmarks Idrætsforbunds (DIF) retningslinjer og sætte en stopper for livestreaming af børns og unges aktiviteter.
Kulturministeren understreger vigtigheden af at skabe trygge rammer for børn og unge i idrætslivet, hvor der skal være plads til både leg og fejl uden frygt for at blive filmet og delt på sociale medier som TikTok. “Når børn og unge dyrker idræt i foreningslivet, skal det være et trygt frirum med plads til leg og til at fejle,” siger Jakob Engel-Schmidt. “Jeg er derfor helt enig med Trivselskommissionen i, at livestreaming af børn og unges idrætsaktiviteter skal stoppe.”
DIF’s anbefalinger understøtter denne tilgang og foreslår en række restriktioner, hvis livestreaming alligevel finder sted. Blandt de vigtigste anbefalinger er, at livestreaming skal begrænses til selve idrætsaktiviteten, uden opvarmning eller nedvarmning. Der skal også være loginbeskyttelse for at begrænse adgangen, og en ansvarlig person skal være til stede for at afbryde sendinger hurtigt, hvis nødvendigt.
Kulturministeren håber, at løsningen kan findes frivilligt, og i det nye år planlægger han et møde med relevante idrætsorganisationer og Kommunernes Landsforening (KL) for at evaluere, om retningslinjerne har haft den ønskede effekt. Hvis ikke, er Jakob Engel-Schmidt klar til at overveje lovgivning.
Forårssæsonen står for døren i Fredericia fF for klubbens bedste hold, der spiller i Jyllandsserien. De sidste træningskampe er spillet, og nu er det bare at få de småskadede spillere klar, og målet er klart: Er muligheden der, så går man efter oprykning til Danmarksserien.
Tirsdag aften i F’ernes nye klubhus. Kaffekopperne står på bordet, mens snakken går lystigt blandt spillerne og trænerstaben. Ude på banen venter endnu en træningsaften, men for cheftræner Johnny Jungquist er det langt mere end blot en forberedelse til næste kamp. Han ser en realistisk mulighed for at rykke op i Danmarksserien – men understreger, at det sociale fællesskab i klubben er mindst lige så vigtigt.
– Vi spiller altid for at slutte så højt, vi kan. Har vi muligheden for at rykke op, skal vi selvfølgelig gå efter det, men jeg vil ikke kalde os favoritter. For mig er Aabyhøj rigtig gode, og det er nok dem, jeg ser som favoritter, siger Johnny Jungquist.
Han overtog trænerposten i sommer efter en karriere som assistenttræner i blandt andet Lyseng og Hedensted, der begge er klubber som spiller på et højere niveau end Fredericia fF.
Vinterpausen har budt på en smule udskiftning i truppen, men ifølge Jungquist er det et vilkår i en klub som F’erne.
– Der smutter altid et par spillere, og der kommer også nye til, men det er egentlig ikke den værste tid på året. Sommeren er sværere, fordi folk ofte skal væk og læse. I en by som Fredericia mister vi tit spillere til studiebyerne som Aarhus og Odense, hvor klubberne har en klar fordel, siger han.
Han nævner, at F’erne er oppe imod klubber, der henter spillere fra større byområder.
– Vi er i pulje med Black Vipers, hvor størstedelen kommer fra Give og omegn, mens TST i Jyllandsserien trækker på spillere fra Vejleområdet. Det er svært at konkurrere med, for vi skal i stedet lokke spillerne tilbage til klubben efter endt studie. Her kan vores sociale miljø være et vigtigt parameter, siger Johnny Jungquist.
Jungquist føler sig dog sikker på, at holdet står stærkt inden sæsonstarten den 29. marts, hvor de åbner ude mod Aabenraa.
– Lige nu er vi 22 spillere i truppen, hvilket jeg synes er et fint antal. Det giver os mulighed for at spille 11 mod 11 til træning, så spillerne kan se sig selv over for en direkte modstander og sige: ‘Ham dér på venstre back, det er ham, jeg skal slå.’ Det fungerer godt, siger han.
Han forklarer, at Fredericia fF aldrig har været en klub med penge på bordet til spillerne.
– Vi har ikke økonomi at lokke med, så spillerne er her udelukkende, fordi de kan lide at være her, betale kontingent og spille fodbold. Det skaber et stærkt sammenhold, fordi folk er her af de rigtige grunde, forklarer Jungquist.
En stærk opstart med lovende resultater
Holdet har haft en stærk optakt til sæsonen, hvor de endnu ikke har tabt en kamp.
– Vi har spillet lige op med Middelfart og B1909 fra Danmarksserien. Uden at være farvet, mener jeg faktisk godt, vi kunne have vundet begge de kampe. Derudover har vi mødt Marstal og Dalum fra toppen af Fynsserien og slået KB, som rykkede ned fra Jyllandsserien 1, sikkert, siger Jungquist.
Han er overbevist om, at truppen besidder både talentet, sammenholdet og viljen til at tage det næste skridt og konkurrere på et endnu højere niveau.
– Jeg mener godt, vi kan rykke op med den trup, vi har nu. Jeg tror både jeg og holdet ønsker det rigtig meget. Det sjove ved fodbold er jo kampene i weekenden, og kan vi rykke op, vil vi selvfølgelig gerne prøve. Men det kræver også held med skader, og vi ved jo heller ikke, hvordan de andre hold udvikler sig. Aarhus-klubberne kan pludselig få tilgang af spillere fra højere niveauer, siger F’ernes førsteholdstræner.
Selvom ambitionerne er høje, er der én ting, som Jungquist lægger lige så stor vægt på som resultaterne: fællesskabet i klubben.
– Det sociale har jeg ikke selv skabt alene; det har altid været her. Mit input handler mere om, hvad vi laver på træningsbanen og i kampene. Men jeg synes virkelig, vi rykker os – også som klub, fastslår Johnny Jungquist.
De frivillige gør en forskel i F’erne
Han understreger vigtigheden af de frivillige, der hver dag lægger en stor indsats og udgør rygraden i F’erne, både på og uden for banen.
– Det er dejligt at være i en klub som F’erne. Det sociale betyder enormt meget her. Der er en stærk frivillig opbakning, som passer kunstbanen og caféen. Det er noget, man virkelig skal værdsætte, for det findes ikke alle steder, siger Jungquist.
For Jungquist er det netop forskellen på en klub som F’erne og mere elitære fodboldmiljøer.
– Jeg synes desværre, det ofte bliver for elitært andre steder. Folk kommer til træning, tager støvlerne på, træner, tager støvlerne af og kører hjem igen. Så ser man ikke hinanden mere. Her kan man godt have en seriøs tilgang til tingene og samtidig have et stærkt socialt miljø, forklarer Johnny Jungquist.
Inden han rejser sig og bevæger sig mod træningsbanen, sender han et smil rettet mod de frivillige.
– De frivillige oplever det som en gave at være her. De har deres egne kaffekrus med navn på, fordi man kender dem. Spillerne møder også gerne tre kvarter til en time før træning, hvor de hygger sammen. Det er en unik ting ved de lidt mindre klubber, hvor man faktisk har tid til at være sammen før og efter træning, slutter Johnny Jungquist.
For Jungquist er det dét, der gør F’erne til noget særligt. En klub, hvor man spiller for glæden ved spillet – og for fællesskabet.
Efter måneder med penselstrøg, hammerlyde og frivillig opbakning er det nu tid til at klippe snoren. Lørdag den 22. marts slår KFUM’s Soldatermission dørene op til en ny, rummelig genbrugsbutik på Treldevej 86 – i lokalerne, hvor Aldi tidligere lå, lige over for soldaterhjemmet.
Bag åbningen står et stærkt fællesskab af frivillige, og ifølge genbrugskonsulent Anita Broberg-Jepsen har netop det været fundamentet i arbejdet.
– Vi har virkelig haft mange, der har lagt en ordentlig tørn. Der er blevet malet, snedkereret, prismærket og sorteret. Jeg tror, vi sad 15 omkring kaffebordet den anden dag – det siger noget om engagementet. Det her havde ikke kunnet lade sig gøre uden dem, fortæller hun.
Åbningen markeres med taler fra borgmester Christian Bro, oberst Henrik Graven Nielsen og KFUM’s nye generalsekretær Erik Kallehave Kristensen. SMUK – Slesvigske Musikkorps – spiller op fra kl. 9.45, og den mobile kaffevogn fra soldaterhjemmet serverer kaffe, kage og snacks.
Fra trange forhold til moderne genbrugsperle
Butikken rykker fra sine tidligere lokaler længere nede ad Treldevej. Det er ikke bare et spørgsmål om adresse, men om langt bedre rammer for både kunder og frivillige.
– Det gamle sted havde mange trapper, og for vores frivillige – hvoraf mange er lidt oppe i alderen – var det besværligt. Nu får vi en mere regulær butik med god plads, nem adgang og mulighed for at præsentere varerne på en helt anden måde, forklarer Anita Broberg-Jepsen.
Den nye butik har udvidet sortimentet markant og byder blandt andet på en stor afdeling med bryllups- og festtøj, en outdoor- og sportsafdeling samt plus-size tøj, legetøj og børnetøj. Elektronik og lamper er testet og klar til brug, og alt er sat i system for at give kunderne en god og overskuelig oplevelse.
Formålet er større end genbrug
Når kunderne går på jagt i stativerne, er det ikke kun for miljøets skyld. Butikken drives af KFUM’s Soldatermission, og hele overskuddet går til arbejdet for soldater og veteraner.
– Vi samler penge ind til vores soldaterhjem i Danmark. Det er kristne fristeder, hvor soldater og pårørende kan finde ro, samtale og fællesskab. Der er mad, der er kaffe, og der er mennesker, man kan snakke med. Det betyder noget, og det er dét, vi arbejder for, siger Anita Broberg-Jepsen.
Netop den lokale forankring gør butikken til noget særligt i Fredericia.
– Her i byen har mange en relation til kasernen, og derfor tror jeg, det betyder noget ekstra, at pengene går til netop det. Når man handler eller donerer til os, ved man, at det går til et godt formål, og det tror jeg, folk sætter pris på.
En anerkendelse af det frivillige arbejde
Til åbningsfesten kommer ikke kun talere og musikere – det er også en dag, hvor de frivillige bliver hædret for deres indsats.
– Det betyder virkelig meget for os, at både borgmesteren, obersten og vores generalsekretær kommer. Det er en anerkendelse af, at det arbejde, vi laver, er vigtigt, siger Anita.
Og netop det frivillige fællesskab er en hjørnesten i den nye butik.
– Vi lægger stor vægt på det sociale. Kaffepauserne er vigtige, relationerne er vigtige. Vi har fået nye frivillige med, og vi vil gerne have endnu flere. Alle er velkomne, og der er altid noget, man kan bidrage med, uanset om det er i butikken eller med at hente møbler, siger hun med et smil.
“En støtte, vi er meget taknemmelige for”
Chefen for Føringsstøtteregimentet ved Ryes Kaserne, oberst Henrik Graven Nielsen, glæder sig også over åbningen og den opbakning, soldaterne mærker fra byen.
– KFUM’s Soldaterhjem i Fredericia spiller en vigtig rolle for kasernen og de soldater, der arbejder her. Det betyder meget, at borgerne i Fredericia støtter op – blandt andet ved at handle i genbrugsbutikken. Det er en støtte, vi er meget taknemmelige for, udtaler han.
Åbningsfesten finder sted lørdag den 22. marts kl. 9.45–14.00 på Treldevej 86. Der er gratis kaffe og kage – og rig mulighed for at finde et godt genbrugsfund med hjem.
Fredericia Kunstforening inviterer til forårets store udstilling med billedkunstner Erik Linow, der åbner med en fernisering fredag den 28. marts kl. 17.00 i Kunstsalene på Kongensgade 111.
Værk af Erik Linow – en leg med farver, bevægelse og kontraster.
Erik Linow er kendt for sine atmosfæriske landskabsmalerier, hvor farver, lys og kompositioner smelter sammen i en kunstnerisk fortolkning af naturens stemninger. Han har tidligere beskrevet, hvordan landskaber og lysets skiftende udtryk har en særlig betydning i hans kunstneriske proces. Inspireret af begrebet The spirit of place, lader han sig rive med af landskabets energi og omsætter det til visuelle fortællinger, hvor sanserne aktiveres.
Endnu et farverigt maleri af Erik Linow.
Den kommende udstilling har titlen Betagende Mennesker & Lyse Landskaber og tager udgangspunkt i hans arbejde med lys og farvespil i naturskildringer. Kunstavisen har tidligere fremhævet, hvordan Linow skaber en balance mellem det figurative og det abstrakte, og hvordan han med enkle virkemidler formår at skabe liv og dynamik i sine værker.
Udstillingen kan ses fra den 29. marts til den 13. april 2025 i Fredericia Kunstforening. Der er åbent tirsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 14-17, onsdag kl. 14-20 og lørdag kl. 11-17. Mandag er lukket.
Ferniseringen er åben for foreningens erhvervsmedlemmer, og arrangementet giver mulighed for at møde kunstneren og høre mere om hans værker.
Hvem er det, der sikrer, at fællesskaber blomstrer i vores byer? Hvem står trofast på boldbanerne i frostgrader, tænder for kaffemaskinen og skaber den varme, hyggelige atmosfære i foreningen? Hvem er der, når økonomien skal gå op, når de små falder, og når tingene skal fungere, selv når det er svært? Det er ildsjælene – de mennesker, der gør en forskel for os alle. Velkommen til KLUBBEN.
I den nye serie Klubben sætter vi på Fredericia AVISEN fokus på de frivillige kræfter og de engagerede foreningsmennesker, der holder samfundet i gang. Det er deres historier, vi fortæller – historier om dedikation, sammenhold og betydningen af at tage ansvar for fællesskabet. Fra sportsklubbernes trænere og forældrehjælpere til kulturforeningernes kasserere og arrangører – det er dem, der gør det muligt.
Hver uge dykker vi ned i en ny klub eller forening og portrætterer de mennesker, der gør det hele værd. Vi ser på deres arbejde, deres udfordringer og deres store og små sejre. Vi fejrer dem, der ikke blot gør noget for sig selv, men for os alle.
Det blå fællesskab
Tirsdag aften. Lyset fra lamperne på kunstgræsbanen skærer sig gennem mørket over Madsby, mens spillerne fra Fredericia fF’s Jyllandsseriehold samles i klubhuset. Træningen begynder først om en time, men for mange starter fællesskabet længe før de første boldberøringer. Her er kaffeklubben et fast ritual. En stund, hvor fodboldquizzer flyver på kryds og tværs af bordet, og snakken går om alt fra weekendens kampe til de store arrangementer i klubben. For de blå fra Fredericia handler det om meget mere end fodbold. Det handler om sammenhold.
Jyllandsserieholdet i Fredericia fF er midt i en spændende halvsæson. Med et point overført fra efteråret er holdet i en gunstig position til at spille med om oprykning til Danmarksserien. Den 29. marts venter Aabenraa på udebane, og spillerne møder ind til træning med gejst og energi.
Vi har taget turen ned i F’erne for at interviewe en af de rutinerede spillere på holdet, Jonas Møller Jensen. Inden interviewet havde holdets træner, Johnny Jungquist, joket med, at Jonas ikke ville få at vide med det samme, at det var den lokale presse, han skulle tale med. Masken var svær at holde, og det fortsatte under interviewet.
– Betaler I mediebøden? spørger Jonas grinende, da AVISENs udsendte nærmer sig.
– Du sender bare en faktura, lyder svaret.
I baggrunden står en af F’ernes spillere, Emil Deleuran, og pjatter. Han kender undertegnede og ser sit snit til at trække langebukserne et godt stykke ned i et humoristisk indslag mod situationen. Jonas stopper for en kort stund, og det gør jeg også, da vi alle taber fatningen.
– Sådan gør han med alle, siger Jonas med et grin inden, at det bliver seriøst:
– Jeg synes, vi ligger godt i feltet. Der er tre-fire hold, der ser ud til at kunne blande sig i toppen. Vi har haft en god opstart med høj intensitet og mange spillere til træning, siger Jonas Møller Jensen.
– Det er jo en god gruppe spillere. Mange unge fyre. Det er en ny gruppe, men det har været tiltrængt med lidt ny energi til os gamle hoveder, som har været her en del år, tilføjer han.
Når modstanderne nævnes, peger flere på Aabyhøj som et muligt tophold. Jonas er ikke helt enig.
– Jeg synes egentlig ikke, at Aabyhøj var det stærkeste hold i puljen. Men jeg synes, vi ligger sådan 3-4 hold på nogenlunde samme niveau. Aabyhøj og Bredballe og så os selv. Jeg tror, det bliver tæt for de fleste hold, siger han.
Det sociale som fundament
Men hvad er det, der gør, at spillerne uge efter uge trækker i Fredericia fF’s blå trøje? Svaret ligger i det fællesskab, der strækker sig langt ud over selve kampene.
– Det er sammenholdet. Det er jo ikke bare det, man ser på banen, men det er også det, vi ser i omklædningsrummet efter og før træning. At man gerne vil være en del af det hele sammen, siger Jonas Møller Jensen.
Før træning mødes mange af spillerne en time tidligere i klubhuset til en kop kaffe.
– Vi har vores kaffeklub. Så dem, der har tid og lyst, de er velkomne til kaffeklubben. Og så holder vi gerne lidt fodboldquizzer, fortæller han.
Fredericia fF er også kendt for sine store arrangementer, hvor spillerne tager aktiv del i klubbens drift.
– Der er vores Masdsby Pigecup, som er et kæmpe arrangement for klubben. Vi hjælper alle sammen med det, vi nu kan. Så har vi vores krammermarked i august også, hvor mange af spillerne ser frem til den berømte damefrokost, hvor vi selvfølgelig skal servere for de mange glade damer, siger han med et grin.
Et af de mest ventede sociale højdepunkter er klubbens årlige pubcrawl på Skærtorsdag.
– Vi plejer at stable en ordentlig omgang på benene, siger Jonas.
En klub man bliver i
Jonas Møller Jensen har været en del af Fredericia fF siden 2016. Han kunne have valgt at skifte klub, men noget har holdt ham fast.
– Man falder bare altid tilbage på, at der er et unikt sammenhold her. De spillere, der har været her i mange år, har opbygget noget særligt, og det har man ikke lyst til at forlade, siger han.
Når Jyllandsserieholdet om lidt tager hul på den afgørende del af sæsonen, er det ikke kun talent og taktik, der skal sørge for point på kontoen. Det er også den ubrydelige følelse af sammenhold. Det blå fællesskab, som hver tirsdag og torsdag samler spillerne i klubhuset, inden de går på banen – sammen.
KRIMI. En tidligere minister er blevet tiltalt i en sag, der involverer besiddelse af seksuelt overgrebsmateriale med børn. Ifølge DR, der har indhentet informationer fra retslisten, fremgår det, at sagen omhandler besiddelse af overgrebsmateriale, men de præcise detaljer i sagen er endnu uklare.
Retten vil på mandag tage stilling til, om der skal nedlægges navneforbud i sagen. DR rapporterer, at politiets journalnummer afslører, at sagen involverer alvorlige anklager om børneporno, men de yderligere omstændigheder og baggrund for tiltalen er stadig ikke offentliggjort.
KRIMI. En 35-årig mand fra Silkeborg-området blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, sigtet for voldtægt. Retten valgte at varetægtsfængsle manden i fire uger.
Voldtægtsanklagen mod den 35-årige blev offentliggjort tidligere i dag af Sydøstjyllands Politi, som anmodede om dørlukning under grundlovsforhøret. Politi og anklager arbejder videre med sagen, og efter dagens afgørelse vil manden forblive i varetægtsfængsel i de kommende fire uger.
Der er endnu ikke offentliggjort yderligere detaljer om sagen, og politiet fortsætter deres efterforskning.
Et voldsomt sammenstød på Esbjergmotorvejen ved Kolding efterlod torsdag formiddag en smadret varebil og en forundret lastbilchauffør. Men da politiet ankom til stedet, var føreren af varebilen som sunket i jorden.
Uheldet skete klokken 09.19 i vestgående retning, hvor en varebil, som indledningsvist kørte i anden vognbane, pludselig trak over i første vognbane. Her ramte den en lastbil med sættevogn, og kollisionen medførte betydelige materielle skader – særligt på varebilen.
Ifølge Sydøstjyllands Politi er det endnu uklart, hvorfor varebilen skiftede vognbane. Vicepolitikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd oplyser, at der ikke blev meldt om personskader, men et opkald fra en ny anmelder kort efter kastede nyt lys over situationen.
– En anden bilist ringer ind og fortæller, at han er standset på stedet og har hørt, at personerne fra varebilen er blevet samlet op og kørt væk i en anden bil. Varebilen står alene og forladt på motorvejen, fortæller vicepolitikommissæren.
Politiet har efterfølgende identificeret ejeren af varebilen, som mistænkes for at have været føreren. Det drejer sig om en mand på 47 år fra Brande. Der er oprettet en sag om manglende overholdelse af forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.
– Vi har endnu ikke haft kontakt til den formodede fører, så der er ikke rejst sigtelse i sagen. Men vi arbejder på at få klarlagt, hvad der er op og ned, siger Arno Rindahl Petersen.
Føreren af lastbilen, en 38-årig mand med ukendt adresse, slap uskadt fra uheldet.
Efterforskningen fortsætter, og politiet forsøger nu at få kontakt til de personer, der forlod stedet, samt at finde ud af, hvem der samlede dem op. Varebilen blev efterladt med synlige skader og uden nogen til stede, da patruljen nåede frem.
En anmeldelse om slagsmål sendte torsdag aften Sydøstjyllands Politi til Treldevej i Fredericia. Klokken 19.35 kom meldingen om, at flere personer skulle være i slagsmål på gaden. Politiet rykkede ud, men det viste sig hurtigt svært at få styr på, hvad der egentlig var foregået.
– Vi får en anmeldelse fra Treldevej om, at der er nogle personer i slagsmål på gaden. Vi er fremme, og i den forbindelse får vi kontakt til en person, fortæller vicepolitikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd.
Ifølge politiet var der tale om en uoverensstemmelse mellem personer, der kender hinanden. Men ingen af de involverede ønskede for alvor at fortælle, hvad der var sket.
– Der er ikke nogen, der vil bidrage meget til at fortælle, hvad der er sket, siger Arno Rindahl Petersen.
Én mand skabte dog særlig opmærksomhed. Han nægtede nemlig konsekvent at oplyse sit navn og adresse – trods gentagne opfordringer fra politiet.
– Han bliver sigtet for overtrædelse af retsplejelovens bestemmelse om ikke at oplyse navn og adresse. Og så ender det med, at han bliver anholdt, forklarer vicepolitikommissæren.
Manden, en 41-årig fra Fredericia, blev efterfølgende løsladt, men sigtet i sagen.
Politiet har ikke yderligere oplysninger om selve slagsmålet, og sagen efterforskes ikke yderligere, medmindre nye oplysninger dukker op.