GASTRONOMI. Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia har igen slået fast, at byen hører hjemme blandt landets bedste gastronomiske destinationer. Anmeldelserne fra to af Danmarks mest anerkendte madanmeldere er netop landet, og restauranten kan med stor stolthed notere sig både fem og seks stjerner fra henholdsvis Søren Frank fra Berlingske og Ole Troelsø fra Børsen.

Ti Trin Ned, der drives af værtsparret Lærke Krudt og Michael Nørtoft, fik tidligere på året genbekræftet sin prestigefyldte Michelin-stjerne. Og både Frank og Troelsø er enige i, at restauranten fortsat leverer på allerhøjeste niveau.

Ole Troelsø fra Børsen tildelte restauranten seks ud af seks mulige stjerner og skrev blandt andet følgende om oplevelsen:

»Fisk, skaldyr og grøntsager forvandles her til elegant og udtryksfuld gastronomi, der serveres i komfortable, smukke omgivelser med udsigt til havn og Lillebæltsbroen i det fjerne.«

På restaurantens sociale medier udtrykker Ti Trin Ned stor glæde og taknemmelighed over de flotte ord og topkarakteren fra Børsen. For restauranten, der under det nye ejerskab kun har eksisteret i syv måneder, er anerkendelsen en vigtig milepæl. Den giver samtidig anledning til at reflektere over både de resultater, der allerede er opnået, og de ambitioner, der ligger foran dem, skriver de.

Men det er ikke kun Børsen, der er begejstret. Også Berlingskes madanmelder Søren Frank har for nylig lagt vejen forbi Fredericias gastronomiske fyrtårn. Selv om Frank oplevede enkelte udfordringer under besøget, blev det alligevel til fem flotte stjerner og en varm anbefaling af restaurantens høje niveau.

»Alt ånder Michelin på en af Jyllands skarpeste restauranter, der da også for nylig fik genudstedt den eftertragtede stjerne,« skrev Frank blandt andet i sin anmeldelse.

Han roste især panoramaudsigten over Lillebælt og understregede restaurantens betydning for Fredericia som gastronomisk destination.