DSB’s beslutning om at fjerne tre aftenafgange mellem Odense og Fredericia har fået borgmestrene i Assens, Middelfart, Fredericia og Odense til at reagere. Mens ændringerne ikke rammer Fredericia direkte, bakker borgmester Christian Bro (A) op om kritikken.

– For os i Fredericia er det her en støttehandling. Vi er jo en destination, toget kører til, men vi bakker op om de mellemstationer, der bliver ramt af det her, siger han.

Mangelfuld kommunikation fra DSB

Borgmesteren påpeger, at det er problematisk, hvis den mangelfulde kommunikation har medført, at passagerer har ventet forgæves på tog, der ikke længere kører.

– Det, vi jo mest reagerer på, er den noget mangelfulde kommunikation. Der har simpelthen nærmest været passagerer, der har stået og ventet på et tog, der ikke går, siger Bro.

Han henviser samtidig til sin borgmesterkollega i Assens Kommune, Søren Steen Andersens (V), Facebook-opslag, hvor sagen er beskrevet, og hvor DSB i kommentarsporet erkender, at informationen har været utilstrækkelig.

Fredericia har også oplevet nedskæringer

Selvom Fredericia som destination ikke er direkte ramt af ændringerne, ser Bro en tendens, hvor den kollektive trafik bliver skåret til, når passagertallet falder – og netop derfor støtter Fredericia op om sagen, forklarer han.

– Men det gør jeg selvfølgelig, fordi vi også oplever en udtynding af den kollektive trafik. Det har vi set i Fredericia gennem tiden, når passagertallet falder – for eksempel på ruter til yderområderne. Når der bliver færre og færre passagerer, bliver økonomien dårligere, og jeg tænker, at det er de samme overvejelser, der ligger bag DSB’s beslutning, siger han.

Han understreger dog, at kollektiv trafik også handler om at binde samfundet sammen, særligt i ydertiderne.

– Det er svært at få et samfund til at hænge sammen, hvis ikke man har en eller anden form for kollektiv trafik – også i ydertiderne. Busser kan erstattes på andre måder, men tog dækker ofte længere afstande, og det er ikke helt så enkelt, siger han.

Vil løfte sagen politisk

Borgmestrene har sammen sendt en henvendelse til Folketingets Transportudvalg i håb om, at de manglende afgange bliver genindført i næste køreplansrevision.

– Når du får en togafgang aflyst, skal du vente til næste køreplanrevision, før du kan få den tilbage igen. Og det er derfor, vi vælger at skrive til Transportudvalget – for at løfte sagen politisk op til dem, der har ansvaret for DSB, forklarer Bro.

Han ser dog stadig Fredericia som en prioriteret togknudepunkt i transportplanlægningen.

– Jeg tror, vi bliver værdsat nok. Vi er stadig en destination i begge tilfælde, men det er jo en nedprioritering af togtrafikken, vi ser her, afslutter han.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Tilmeld
Notify of
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer