For FHK handler det om at bevare koncentrationen og holde fokus på ligaen, når de mandag møder Grindsted i en hjemmekamp.

Kampen kommer kun tre dage efter den imponerende sejr over Wisla Plock i Champions League og tre dage før endnu en udfordrende kamp i den prestigefyldte turnering. Dette kampprogram kræver både fysisk og mental styrke, og netop det mentale aspekt bliver en central faktor, når FHK igen skal bevise, at de kan håndtere den dobbeltrolle som Champions League-deltager og ligaklubs kæmper.

Hidtil har FHK vist imponerende evner til at skifte gear mellem liga- og Champions League-kampe. Da holdet senest stod i samme situation – en ligakamp kort før en Champions League-udfordring – blev det til en komfortabel sejr på 34-28 over TMS Ringsted. Dengang viste FHK fra start, at de var overlegne, og de gik til pause med en solid føring, der hurtigt cementerede udfaldet. En sådan sejr viser, at FHK er i stand til at opretholde et højt niveau og fokus i ligaen, selv når Champions League-programmet presser på.

Grindsteds udfordringer i ligaen

Grindsted har haft en svær sæson og står fortsat uden sejr efter otte kampe. Holdet kæmper med en række udfordringer og har endnu ikke fundet rytmen til at bide sig fast i ligaen. På papiret er FHK favoritter med en markant stærkere trup, og hvis de kan opretholde samme koncentration som i tidligere kampe, ligner det endnu en solid sejr for Fredericia-mandskabet. Men kampen kræver disciplin og fokus fra start til slut. Et eksempel på, hvor farligt det kan være at undervurdere en modstander, så vi i sidste uge, hvor GOG og Aalborg snublede mod henholdsvis Nordsjælland og Skjern og måtte nøjes med uafgjorte resultater.

Med det tætte program kan det være fristende at tænke frem mod den kommende Champions League-kamp og tage let på ligaopgaverne. Dette ville dog være en fejl, da netop Grindsted, trods deres plads i bunden af tabellen, kan udgøre en trussel, hvis FHK sænker niveauet. Cheftræneren har gentagne gange understreget vigtigheden af en kamp ad gangen-mentaliteten, som skal hjælpe spillerne med at holde skarpt fokus, selv når kampprogrammet er tætpakket.

For FHK er nøglen til succes mod Grindsted at bevare den koncentration, der har givet dem sejre i både ligaen og Champions League indtil videre. Hvis holdet formår at holde fokus og undgå at blive fanget af tankerne om den næste store opgave i Europa, har de gode muligheder for at sikre en ny ligasejr.

Der er kampstart mellem de to hold klokken 19:00 i Fredericia.