Beslutningen om at fjerne spilreklamer fra busserne i Fredericia blev truffet allerede i september 2022, men to år senere er der stadig ikke sket nogen synlig ændring. Ny information fra Fredericia Kommunes direktør for vækst, teknik og klima, René Olesen, kaster nu lys over, hvorfor sagen er blevet forsinket. Det viser sig, at en formel henvendelse til Sydtrafik aldrig blev sendt.

René Olesen forklarer i en mail til AVISEN, at sagen, som skulle have været behandlet hurtigt, er blevet forsinket på grund af en intern fejl i den administrative proces.

– Jeg har nu fået det undersøgt og jeg kan ikke se, at vi har sendt noget til Sydtrafik. Det ligger ikke nogen henvendelse på sagen, skriver René Olesen.

Problemet skyldes, at sagen blev oprettet centralt, hvilket betød, at den relevante fagafdeling aldrig modtog den automatiske advisering om, at der var truffet en politisk beslutning. Denne manglende advisering har ført til, at sagen er blevet glemt i systemet, og derfor er den politiske beslutning fra 2022 ikke blevet fulgt op.

Henvendelse til Sydtrafik nu sendt

På baggrund af den nye viden har kommunen dog nu taget affære, og der er blevet rettet henvendelse til Sydtrafik for at få sagen behandlet.

– Vi har derfor i denne uge rettet henvendelse til Sydtrafik og anmodet dem om at behandle sagen, oplyser René Olesen.

Tilbage i 2022 blev Sydtrafik orienteret om, at der ville komme en formel henvendelse fra Fredericia Kommune. Men denne henvendelse blev altså aldrig sendt, hvilket har forsinket processen med at fjerne spilreklamerne fra byens busser.

– Jeg kan se, at John (Nyborg, red.) i 2022 har orienteret Sydtrafik om, at der ville komme en henvendelse fra os, skriver René Olesen.

Denne orientering blev dog ikke fulgt op med en officiel anmodning, hvilket er årsagen til, at sagen stadig hænger i luften.

Beslutningen om at forbyde spilreklamer på busserne blev truffet med enstemmig opbakning i Teknisk Udvalg i 2022. Formålet var at beskytte byens borgere, særligt unge, mod den stigende eksponering for reklamer for pengespil, som flere eksperter har påpeget kan føre til afhængighed.

Med henvendelsen til Sydtrafik på plads kan processen nu endelig komme videre. Der er dog endnu ingen præcis tidsplan for, hvornår reklamerne for pengespil vil blive fjernet fra busserne i Fredericia. Det er nu op til Sydtrafik at behandle sagen, og det forventes, at det politiske forbud snart vil blive implementeret.