Middelfart Boldklub står over for en særdeles afgørende kamp, når de på lørdag møder Fremad Amager i 2. divisions topopgør. Begge hold har været blandt de bedste i denne sæson, og kampen kan meget vel få stor betydning for, hvem der ender med at sikre sig en af de to eftertragtede oprykningspladser til 1. division.

Middelfart har i denne sæson bevist, at de kan spille op med de bedste, og med deres seneste triumfer i både ligaen og pokalturneringen er der grund til optimisme blandt de lokale fans. Middelfart har flere gange i denne sæson demonstreret deres høje niveau. Senest vandt de en vigtig udekamp mod Aarhus Fremad, som også kæmper med i toppen af tabellen, og som lige nu deler andenpladsen med Middelfart. Denne sejr cementerede Middelfarts position som en af favoritterne til oprykning. Ud over deres stærke præstationer i ligaen, har Middelfart også gjort sig bemærket i pokalturneringen.

De slog både OB og Hobro, to modstandere fra NordicBet Ligaen, ud af turneringen. Disse store triumfer vidner om et hold, der kan præstere, når presset er størst. Eventyret i pokalen sluttede dog med en kneben exit til Superliga-holdet Viborg, som kun formåede at vinde efter en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Fremad Amagers eneste nederlag

Når Fremad Amager besøger Middelfart på lørdag, er det et revanchelystent hold, der stiller op. Deres eneste nederlag i denne sæsons 2. division kom netop mod Middelfart, hvor de på hjemmebane blev slået hele 4-0. Denne sejr har uden tvivl sat sig i Amagers bevidsthed, og de vil komme til Middelfart med en mission om at bevise, at det var et enestående udfald.

Siden nederlaget har Fremad Amager fejet al modstand af banen og ligger nu solidt på førstepladsen i 2. division. De har hele ni point ned til både Aarhus Fremad og Middelfart, som er lige på andenpladsen, men et nederlag til Middelfart kan hurtigt ændre dynamikken i topstriden.

Stabilitet skal findes

Selvom Middelfart har vist, at de kan spille med blandt topholdene, har sæsonen også været præget af enkelte udfald. Det er blevet tydeligt, at holdet mangler stabilitet, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at rykke op. Det er ikke holdbart, at de taber til bundhold som Ishøj med 2-1 eller lider nederlag mod Helsingør med samme cifre, som de gjorde for blot få uger siden. Defensiven har dog for det meste stået stærkt, og hvis offensiven kan ramme et mere stabilt niveau, er der ingen tvivl om, at Middelfart har, hvad der skal til for at sikre sig en af de to oprykningspladser.

Lørdagens kamp mod Fremad Amager er afgørende for Middelfarts ambitioner om at rykke op. Med en sejr kan de hale ind på Amager og bringe afstanden ned på seks point, hvilket vil holde spændingen i top i de resterende kampe. Samtidig vil det give Middelfart det mentale overskud, der kommer af at slå det suveræne tophold for anden gang i sæsonen. Omvendt vil et nederlag gøre, at Amager stikker yderligere af i toppen og øger afstanden til hele 12 point, hvilket vil gøre det ekstremt svært for Middelfart at nå dem.

Alt er på spil, når Middelfart og Fremad Amager tørner sammen lørdag klokken 14:00. Det bliver en kamp, hvor nerverne kan komme på højkant, og hvor detaljerne kan blive afgørende. For Middelfart handler det om at holde sig i kampen om oprykning, mens Fremad Amager vil forsøge at cementere deres dominans i 2. division.